امروزه با بالارفتن حجم فایلها ، آرشیو اطلاعات و کمبود حافظه در هاردهای اینترنال و همچنین دسترسی سریع به اطلاعات و قابلیت حمل هاردهای اکسترنال، این دستگاهها بسیار محبوب شدهاند اگر شما هم به فکر خرید یک هارد اکسترنال افتادهاید احتمالا خواندن این مقاله تا حد زیادی بتواند شما را در انتخاب و خرید هارد اکسترنال محبوبتان کمک کند.
مواردی که قبل از خرید هارد اکسترنال باید در نظر داشته باشید:
1 – ظرفیت هارد اکسترنال
اولین ویژگی که باید مد نظر داشته باشید ظرفیت هارد اکسترنال است چرا که به طور کاملا مستقیم با قیمت آن ها نیز رابطه دارد. امروزه هاردهای اکسترنال از ظرفیت های متنوعی برخوردار هستند. این هاردها در ظرفیت های 1 ترابایت، 2 ترابایت، 4 ترابایت، 5 ترابایت و … نیز در دسترس هستند.
شاید به این فکر کنید که اکنون نیازی به خرید هارد اکسترنال با ظرفیت های زیاد نیاز نداشته باشد؛ اما قطعاً دادههای شما با گذشت زمان زیادتر و حجیمتر میشود؛ بنابراین توصیه میشود که همیشه آینده را هم در نظر داشته باشید.
2 – سرعت انتقال اطلاعات
نکته دیگری که هنگام خرید هارد اکسترنال باید توجه داشت سرعت انتقال اطلاعات آن است یکی از مواردی که بر سرعت انتقال اطلاعات تاثیر گذار است تکنولوژِی ذخیره سازی هارد اکسترنال است.
تکنولوژی های ذخیرهسازی هارد اکسترنال :
هارد SSD : باید بدانید که این حافظه ها که هیچگونه اجزای مکانیکی ندارند بسیار پر سرعت هستند و خرابی ناشی از حمل در این حافظهها بهطرز قابلتوجهی کمتر از حافظههای HDD است . تنها نکته منفی درباره SSDها، قیمت بسیار بالایشان است که شما را مجبور به خرید ظرفیتهای پایینتر میکند.
هارد HDD : این هاردها نسبت به SSDها سرعت کمتری دارند؛ درعوض قیمت مناسب تری نسبت به هارد های SSD دارند. در حافظههای HDD معمولاً سرعت را با RPM نشان میدهند. از آنجایی که در HDDها، فرآیند خواندن و نوشتن اطلاعات از طریق اجزای مکانیکی صورت میپذیرد، اصطلاح RPM بیانگر تعداد چرخش لنز روی دیسک در یک دقیقه است. هرچه عددی که مقابل اصطلاح فوق قرار میگیرد، بزرگتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات بیشتر است. امروزه HDDهای رایج بازار در سرعتهای 5400rpm و 7200rpm عرضه میشوند.
رابط هارد اکسترنال :
سه رابط . USB 3.1، USB 3.0، USB 2.0 در کنار درگاه تاندربولت رایجترین درگاههای اینروزها هستند. درحالیکه USB 2.0 اندکی قدیمی شده و سرعت بالایی را برای انتقال اطلاعات ارائه نمیکند، USB 3.0 و USB 3.1 امکان انتقال اطلاعات را با سرعت بالایی (تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه) فراهم میکنند. دستگاههایی که از تاندربولت ۳ پشتیبانی کنند نیز میتوانند اطلاعات را تا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه جابهجا کنند.
3- دوام و وزن هارد
یکی از مشکلاتی که به مرور زمان و در اثر حمل و جابه جایی های طولانی مدت ممکن است رخ بدهد Bad Sector می باشد. Bad Sector به این معنی است ک هد که وظیفه آن خواندن اطلاعات ذخیره شده بر روی دیسک است، با دیسک برخورد می کند . در صورت بروز چنین مشکلی، ممکن است مقداری از اطلاعات کاربر از بین برود و در برخی موارد که شدت ضربه بیشتر باشد می تواند منجر به حذف کامل اطلاعات کاربر شود.
پس اگر از آن دسته کاربرانی هستید که نیاز به جابه جایی دائم اطلاعات با خود را دارند بهتر است هنگام خرید هارد اکسترنال گزینه ای را انتخاب کنید د که وزن و ابعاد مناسبی داشته و در برابر ضربه مقاومت بیشتری را از خود نشان دهند .
برندهای هارد اکسترنال
امروزه شرکت های زیادی در زمینه تولید و عرضه هارد های اکسترنال فعالیت می کنند. از جمله مشهورترین برند های تولیدکننده هارد اکسترنال می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- Western Digital
- Silicon Power
- Apacer
- SAMSUNG
- Transcend
- Toshiba
- Seagate
- ADATA