پیام گوگل به دارندگان گوشی های هواوی : از برنامه های ما با ریسک خود استفاده کنید!
سازنده سیستم عامل اندروید جمعه گذشته پستی را در انجمن راهنمایی Android منتشر کرد با عنوان “پاسخ دادن به سوالات شما در مورد گوشی های هواوی و سرویس های گوگل ”
ظاهراً کاربران Huawei یا افرادی که به فکر تهیه گوشی های هواوی هستند ، می خواستند بدانند که آیا قادر به استفاده از خدمات گوگل در دستگاه های جدید هستند یا خیر؟
جواب این پاسخ یک نه واضح بود ! حداقل برای دستگاه های جدید ( و شاید ، در آینده برای دستگاه های قدیمی تر).
در این پست آمده است: ” ارائه برنامه های Google از جمله Gmail ، Maps ، YouTube ، Play Store و سایر موارد برای دانلود یا نصب در این دستگاه های جدید هواوی ممنوع است.”
در حالی که جامعه بین المللی بر سر این مسأله توافق ندارند اما دولت آمریکا هوآوی را تهدید امنیتی می داند. طبق قانون چین ، دولت به تمام اطلاعات کاربران شرکتهای چینی دسترسی دارد. دولت آمریكا این موضع را اتخاذ كرده كه این دسترسی دولت چین به اطلاات از دیدگاه امنیت ملی بسیار ریسك بزرگی است .
بنابراین در تاریخ 16 مه 2019 ، هواوی را در “لیست سیاه” خود قرار داد ، که منافع ایالات متحده را از انجام تجارت با این شرکت منع می کند.
این سیاست های سطح بالا پیامدهایی را برای کاربران Android دارد. Google اعلام کرده است که سرویس های خود را در برای دستگاههایی که پیش از 16 مه 2019 منتشر شده اند ، ارائه می دهد. اما به دستگاه های جدیدتر هواوی امکان دسترسی به فروشگاه Google Play و برنامه های Google را نمی دهد.
گوگل این ادعا را دارد که برنامه های گوگل که در گوشی های هواوی نصب می شوند دستکاری می شوند .
با این حال گوگل پیشتر از دولت ترامپ خواسته بود كه به آن ها اجازه ادامه كار با دستگاه های هواوی را بدهد و ادعا داشت كه این همکاری در نهایت امنیت را بهتر می كند.اما ظاهرا دولت ترامپ تقاضای آنها را نپذیرفته است .
تاثیر تحریم ها بر فروش گوشی های هواوی
تحریمها در بزرگترین بازار هواوی یعنی چین، چندان تاثیرگذار نبوده! سالهای سال است که این شرکت اکوسیستم مخصوص خود را تحت عنوان هواوی اپ گالری در اختیار دارد و فضای ابری، مرورگر، فروشگاه و تم و مواردی از این دست را بدون وابستگی به گوگل برای کاربرانش ارائه میکند. با این اوصاف، ۴۰ درصد بازار هواوی که در کشورهای دیگر دنیا وجود دارد، با تحریم آمریکا تمام ضررها را متحمل خواهند شد و این ۶۰ درصد بدون تاثیر باقی میماند.
بد نیست نگاهی کنیم به میزان تولید و فروش گوشیهای هوشمند به همراه رشد سالانه در سال 2019 :
با این اوصاف در بخش سختافزار، طراحی و کیفیت، هواوی بهترین نباشد قطعا باید به عنوان یکی از بهترینها از آن یاد کرد. این شرکت به خوبی توانست بدون حتی یک قطعه آمریکایی، گوشی پرچمدار جدید خود یعنی میت ۳۰ پرو را طراحی کند و این حقیقتا پیشرفت بزرگی است!
هواوی حتی اخیرا اعلام کرده اگر گوگل تحریمها را رفع کند، دیگر حاضر نیست با آن ادامه همکاری دهد!
البته در فصل آخر سال قبل، هواوی برای اولین بار در دو سال گذشته میزان فروش کمتری به نسبت فصل سوم داشت که علت اصلی آن را باید در تحریمها جستوجو کرد. همزمان با افت هواوی، اپل در ماه سپتامبر آیفونهای ۱۱ را معرفی و با قیمت فوقالعاده کوچکترین عضو آن، همه کاربران را شگفتزده کرد. همین مسئله نیز موجب شد این شرکت رشد زیادی داشته باشد و حتی در آن بازه زمانی به رتبه دوم برود!
اگر چین و آمریکا هرچه زودتر به دعوای اقتصادی خود پایان ندهند و یا اگر این اتفاق رخ دهد ولی هواوی زیر بار آشتی با گوگل نرود، سخت است بتوانیم آیندهای روشن برای این شرکت تصور کنیم! البته خارج از کشور چین.